User Tools

Site Tools


nl:licensing

Licentiebeheer

Dit deel van de wiki gaat over de technische aspecten van licenties in PMA.core. Het licentiebeleid van Pathomation wordt op de website beschreven.

Heeft u te maken met verlopen licenties? Bekijk de procedure omtrent het hernieuwen van licenties.

Pathomation heeft een schema voor het verlenen van licenties voor software waarin de uitwisseling van licentiebestanden wordt behandeld.

Gebaseerd op de duur van uw overeenkomst, versturen wij een licentiebestand met parameters zoals de vervaldatum en het huidige aantal gelijktijdige gebruikers. Het licentiebestand is verbonden aan uw huidige installatie van PMA.core en kan niet worden overgedragen aan andere instanties (inclusief virtuele machines) of installatiemappen.

De PMA.core gebruikersinterface bevat alles wat u nodig heeft om uw installatie- en licentieschema te openen en te updaten.

Toegang tot licentiebeheer

U krijgt toegang tot het licentiebeheer van PMA.core door op het icoontje te klikken in de hoofdinterface van het beheer:

U kunt alternatief ook altijd en overal toegang tot licentiebeheer krijgen via de interface in de menu-optie in het linker navigatiemenu:

Missende of verlopen licentie

Indien er geen licentie is geïnstalleerd of indien uw licentie is verlopen, krijgt u een foutmelding te zien na het inloggen.

Volg deze stappen om een nieuwe licentie te verkrijgen.

U kunt ook Pathomation contacteren om een nieuwe licentie te verkrijgen.

Overschreden gelijktijdigheid

PMA.core heeft een licentiemodel dat gebaseerd is op gelijktijdigheid. Het is daarom mogelijk dat, ondanks dat uw licentie nog niet is verlopen, het aantal gelijktijdige gebruikers is overschreden.

Indien dit vaak gebeurt, zou u kunnen overwegen om extra gebruikersplaatsen aan te schaffen.

Daarna kunt u de volgende stappen ondernemen om uw licentie te upgraden.

Zakelijke continuïteit

Een administrator kan nog steeds in PMA.core inloggen, zelfs als het aantal gelijktijdige gebruikers is overschreden. Twee gewone taken die u alsnog als administrator wilt uitvoeren wanneer het maximum aantal gelijktijdige gebruikers is overschreden, zijn:

  • Een actieve sessie uit de pool verwijderen zodat er licenties beschikbaar komen voor anderen (bijv. wanneer gebruikers onjuist uitloggen)
  • De licentiesleutel updaten die wordt geleverd door Pathomation wanneer extra gelijktijdige licenties zijn aangeschaft
nl/licensing.txt · Last modified: 2022/11/18 12:31 by yves