User Tools

Site Tools


nl:user_management

Gebruikersbeheer

PMA.core werkt met gebruikersaccounts. Gebruikers kunnen als “Adminstratief” worden gemarkeerd, waarbij zij direct in PMA.core kunnen inloggen en instellingen kunnen wijzigen voor zichzelf en anderen.

Gebruikers die niet als “Administratief” zijn gemarkeerd, kunnen de PMA.core database niet direct openen; zij openen bronmappen en andere PMA.core content via downstream applicaties, zoals PMA.slidebox, PMA.studio, of PMA.control. U kunt in specifieke gevallen deze applicaties gebruiken om service-accounts te emuleren.

Deze sectie bespreekt hoe gebruikers kunnen worden beheerd binnen uw Systeemgebruikers door de “Gebruikers” opties in het linkermenu te selecteren.

Overzicht

U kunt het gebruikersbeheer openen in PMA.core door te klikken op de menu-optie in de linker navigatielijst:

Of door op “Gebruikers beheren” te klikken op het dashboard:

Beide opties leiden u naar een overzichtstabel die alle geregistreerde gebruikers op het moment bevat:

Het klikken op een gebruikersnaam opent een gedetailleerde weergave waar u veel informatie kunt vinden over het account, alsmede de dingen die heeft account heeft ondernomen.

Bekijk onze aparte sectie over gebruikersmonitoring voor meer informatie over de verschillende parameters.

Manipulatie

Via het gebruikersbeheer kunt u gebruikersaccounts toevoegen, aanpassen en verwijderen. We hebben ook een aantal handige functies ingebouwd met betrekking tot wachtwoordbeheer en afhandeling.

Tracking

Gebruikersactiviteiten worden getrackt in PMA.core, waardoor u naderhand kunt inzien wie er naar welke beelden heeft gekeken en wanneer.

Op vergelijkbare wijze kunnen wij bijhouden wat er met het account zelf gebeurt. Dit wordt een auditspoor genoemd. Dit houdt in dat we niet alleen weten wanneer u op PMA.core heeft ingelogd, maar ook wanneer u uw wachtwoord of e-mailadres heeft aangepast.

Eng? Wellicht enigszins. Maar in de praktijk wordt deze vorm van surveillance voornamelijk gebruikt voor probleemoplossing en het helpen van gebruikers, zoals in het geval “wij denken dat u mogelijk caps lock aan had toen u eerder vandaag probeerde in te loggen” of “u heeft geen e-mail ontvangen omdat u @pathommation.com had ingetypt in plaats van @patho*m*ation.com”.

Externe gebruikersmappen

Implementeert u PMA.core in een grote organisatie? Fluctueren uw gebruikers regelmatig? In dit geval is het erg handig om meer te weten te komen over koppelingen met externe gebruikersmappen, waaronder LDAP- en OAuth 2.0-protocollen.

nl/user_management.txt · Last modified: 2022/11/10 16:24 by yves